Рекомендовані зони вирощування: полісся, лісостеп, степ
Сорт зернового та кормового напряму, стійкий до вилягання, високий потенціал урожайності, добре реагує на мінеральне живлення, висока стійкість до грибних хвороб, крупне зерно, довгий колос, високе число падіння
Стійкість до вилягання, засухи, осипання висока. Зимостійкість вище середньої. Ураження хворобами середнє.
Сорт виведений Носівською селекційною дослідною станцією Чернігівського інституту агропромислового виробництва УААН методом гібридизації. Різновидність вульгаре.
Колір алейронового шару зерна світлий. Колеоптиль має сильне антоціанове забарвлення. Габітус рослини напівпрямостійний. Початок колосіння середнє. Постава колосу напівпохила. Кущ у період кущіння напівпрямостоячий. Стебло товсте, до 5 мм, міцне, не виповнене. Лист у період кущіння має опушення з нижнього боку біля піхви, восковий наліт слабкий. Лист зеленого кольору, крупний широкий. Колос у період повної стиглості циліндричний напівпрямостоячий, жовтий. Кіль різко виражений. Остюки довгі, напіввідхилені, зазубрені, світло забарвлені. Зернівка дуже крупна з рідкими волосками, овальна, світлого кольору. Характер боріздки виражений. Морфологічні особливості сорту, що дають змогу відрізнити його від інших сортів слідуючі: висока кущистість, крупне зерно, крупний колос та високе стебло (115-120 см).
За період випробування урожайність сорту становила 53,2—62,0 ц/га. Максимальна врожайність — 79,8 ц/га , одержана на Маньківській ДСДС у 2004 році. Вегетаційний період 282-305 діб. Маса 1000 зерен 40,3-42,9 г. Висота рослини 115-120 см.
Натура зерна 600-610 г/л. Вміст сирого протеїну 10,0 - 11,8%. Об'єм хліба зі 100 г борошна 397 мл. Загальна хлібопекарська оцінка 6,5 бала.