Стійкий до ураження основними хворобами: борошнистою росою, бурою іржею, сніговою пліснявою, кореневими гнилями, фузаріозом, септоріозом.
Сорт створений: методом гібридизації сортів Київське 86 і Зарічанського зеленоукісного з послідуючим багаторазовим масовим добором низькорослих форм, стійких на провокаційно-інфекційному фоні до основних хвороб
Автори:. Вітвіцький М.А, Коваль Н.М., Осокирко Л.М.
Особливості сорту:
Стійкий до вилягання, низькорослий, має добре розвинену кореневу систему
Високоякісний по зерну: вміст білку в зерні 12,6%, число падіння 183с., об’мний вихід хліба із 100г борошна 304 мл, загальна хлібопекарська оцінка 4,0 бали